استفاده دوباره از روغن زیتون : قبل از هر چیزی باز هم برای بار چندم تاکید میکنیم روغن زیتون بهتر است حرارت نبیند و بصورت خام مصرف شود. روغن زیتون خام که تحت سرخ کردن قرار نگرفته باشد محدودیتی در مصرف چند باره ندارد کما اینکه در اغلب موارد روغن زیتون خامی که طعم مواد غذایی طبیعی مثل آب لیمو یا سرکه یا سیر به خود گرفته باشد، بنا به سلایق مختلف میتواند بسیار خوشمزه باشد و ترکیب آن در سالاد ها بسیار خوشایند باشد. اگر به روغن زیتون حرارت دادید حواستان باشد که حرارت ملایم باشد و روغن زیتون به نقطه دود نرسد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید در گرین گاردن
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که غذایی را با روغن زیتون درست کرده باشید یا ماده غذایی ای را با روغن زیتون سرخ کرده باشید و پس از آماده شدن غذا متوجه می شوید که تمام روغن زیتون زیاد آمده است. شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که در چنین شرایطی آیا می توان مجدد از این روغن زیتون استفاده کرد یا خیر؟ در این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد.
قبل از هر چیز باید این ابهام را برطرف کنیم که آیا اصلا می شود از روغن زیتون برای سرخ کردن استفاده کرد؟ بله، از روغن زیتون فرابکر می توان به آسانی برای سرخ کردن انواع مواد غذایی استفاده کرد البته همانطور که بالاتر اشاره کردیم منظور ما ازسرخ کردن ، با حرارت پایین هست، سرخ کردنی که روغن در آن به نقطه دود کردن نرسد. اگر در چنین شرایطی ماده غذایی خود را سرخ کردید و از داغ نشدن بیش از حد روغن اطمینان دارید، میتوانید مجدد از روغن اضافه استفاده کنید.
نکته ی دیگری که باید به خاطر داشته باشید این است که روغن ها طعم چیزی که سرخ کرده اند را به خود می گیرند پس اگر دلتان نمی خواهد سیب زمینی سرخ کرده ی شما طعم ماهی بدهد، از روغنی که با آن ماهی سرخ کرده اید برای سیب زمینی استفاده نکنید.
میزان استفاده ی مجدد از روغن زیتون مستقیما به موادی که در روغن سرخ کردید و میزان دقت شما در سرخ کردن بستگی دارد. به عنوان مثال سرخ کردن با حرارت بسیار بالا باعث شده روغن زیتون دود شود و طبیعتا نمی توان از آن برای دفعات دیگر استفاده کرد. اما اگر موادی مانند چیپس سیب زمینی را با دقت زیاد و شعله ی ملایم سرخ کنید، می توانید روغن باقی مانده را نهایتا تا ۳بار هم استفاده کنید.
برای این که بدون دغدغه و با خیال راحت مجددا از روغن زیتون خود استفاده کنید باید پس از اتمام کار سرخ کردم اجازه دهید روغن شما کاملا سرد شود. سپس آن را از صافی رد کنید و در یک بطری تیره به دور از نور و حرارت نگهداری کنید. همچنین قبل از استفاده ی مجدد از روغن زیتون آن را بو کنید و به ظاهر آن نیز توجه کنید. اگر بوی ترشی میداد یا ظاهری کف آلود داشت، نباید از آن استفاده کنید. به طور کلی بهتر است روغن زیتون استفاده شده را نهایتا تا دو هفته مصرف کنید.
به یاد داشته باشیم روغن های تصفیه نشده هرچه تازه تر مصرف شوند بهتر هستند. نور ، گرما ، اکسیژن عواملی هستند که باعث کاهش کیفیت روغن ها هستند خصوصا روغن زیتون.
روغن زیتون بسیار چرب است و برای دور انداختن آن بهتر است یک دستمال کاغذی را به همراه روغن زیتون در سطل زباله بیندازید. این کار باعث می شود تا روغن زیتون جذب دستمال شود. در صورت زیاد بودن مقدار روغن زیتونی که می خواهید دور بریزید باید آن را در ظرفی در بسته قرار دهید. همچنین به خاطر داشته باشید که هرگز روغن زیتون را مستقیما در سینک خالی نکنید زیرا ممکن است باعث بسته شدن لوله های سینک شود.