اهمیت تجارت و صادرات زیتون : ایران در کنار بسیاری کشورهای تولید کننده ی زیتون مانند ایتالیا، اسپانیا و یونان پتانسیل تولید و صادرات این محصول محبوب جهانی را دارد. آمارها نشان می دهند که سالانه حدود ۲۰ میلیون تن از این محصول در جهان تولید می شود که مقدار قابل توجهی است. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید در گرین گاردن
کشور ایران جزو ۲۵ کشور جهان هست که زیتون در آنها کاشت می شوند. مقدار زیتون تولیدی ایران چیزی معادل با سالانه ۱۵۰ هزار تن محاسبه شده است. اگرچه که صادرات این محصول پر طرفدار از ایران به سایر کشورها با توجه به پتانسیل تولید آن در کشور، نسبتا کم است، اما در سال های اخیر تلاش های شایان توجهی برای پیشرفت این امر مهم صورت گرفته است. ارزش صادرات این محصول باعث شده تا تولید کنندگان زیتون را با قیمت های مختلفی خرید و فروش کنند. تجارت و صادرات زیتون از جمله سرمایه گذاری هایی پر سود است که می تواند ارز آوری قابل توجهی را به داخل کشور داشته باشد.
حال که بحث از تجارت زیتون و صادرات آن است بهتر است بدانیم که چرا این میوه ی کوچک دارای اهمیت صادراتی است و از چه خواصی برخوردار است. از خواص بی شمار این میوه ی اعجاب انگیز می توان به موارد پایین اشاره کرد:
✔️ سلامت چشم
✔️ منبع کامل آنتی اکسیدان
✔️ جلوگیری از سرطان
✔️ جلوگیری از مشکلات استخوانی
✔️ دارای ویژگی های ضد التهابی
✔️ کاهش فشار خون
✔️ تقویت قلب
✔️ جلوگیری از لخته شدن خون
زیتون در کنار مزه ی فوق العاده اش، دارای خواص شگفت انگیز و ارزش غذایی بالا نیز می باشد که همین امر می تواند باعث بالا رفتن میزان تقاضای این محصول در سراسر جهان شود. علاوه بر این امروزه مواد آرایشی بهداشتی و هم چنین داروهای زیادی نیز از این محصول تولید می شود. تقاضای جهانی، بازار رو به رشد و کشت مقرون به صرفه ی این محصول باعث شده است تا به یکی از گزینه های مناسب برای تولید و صادرات بدل شود. در ایران تولید زیتون در شمال کشور در استان هایی همچون گیلان، گلستان، زنجان، سمنان، قزوین و فارس به وفور تولید شده و از کیفیت بالایی نیز برخوردار است. زیتون ایران علاوه بر تجارت داخلی، به کشورهای همسایه همچون روسیه، عراق، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارش و ارمنستان صادر می شود.
لازم به ذکر است که صادرات زیتون شرایط بسیار خاص و ویژه ای دارد از این رو که زیتون میوه ای با بافت نرم می باشد که به سرعت در شرایط نامناسب می تواند فاسد شود. از این رو قوانین و سیاست های صادراتی برای این محصول با شرایط خاص تری تبیین شده است. یکی از مهم ترین عوامل برای صادرات موفق این محصول در بازارهای هدف، بازاریابی صحیح است که می تواند در تجارت گسترده ی این محصول نقش به سزایی ایفا کند. هم چنین کیفیت بالای زیتون صادراتی از لحاظ اندازه، بافت، طعم و نحوه ی بسته بندی می تواند در رضایت مندی کشور هدف موثر باشد.
ایران در سال ۲۰۱۹ با تولید بیش از ۸۶ هزار تن زیتون، تبدیل به بیستمین کشور در تولید این محصول در جهان بوده است. طبق آمار منتشر شده، میزان صادرات زیتون تازه در سال ۹۹، مبلغی معادل بر ۳۸ هزار دلار اعلام شده است. زیتون از ایران به صورت تازه و سردشده یا به صورت بسته بندی شده ی کنسروی در سرکه و طعم دهنده های مختلف به کشورهای هدف صادر می شود.
با توجه به آنچه به اختصار در بالا گفته شد، زیتون میوه ای پر طرفدار و پر از خاصیت است و کشت آن در کشور مقرون به صرفه می باشد. علاوه بر این میزان تقاضای نمونه ی با کیفیت این محصول در سراسر جهان خصوصا کشورهای همجوار ایران، می تواند عامل موثری برای تجارت و صادرات این محصول و ارز آوری به کشور باشد.
4 Comments
سلام من در جستجوی بهترین زیتون رودبار در حدود ۲۵۰ کلیلو هستم با فرستادن به انگلیس لطفا از قیمت کلی آن برایم باخبر کنید و اگر به انگلیسی بنویسید بهتر هست متشکر
سلام وقت بخیر لطفا در واتساپ پیغام بگذارید ۰۹۱۱۳۴۷۷۶۵۵
Hi,are you from Iran?
yes