خواص زیتون و روغن زیتون برای معده و سیستم گوارش : همه ما احتمالا شنیدهایم که روغن زیتون یکی از سالمترین روغنها برای پخت و پز و خوردن است. این در حالی است که خوردن خود زیتون نیز برای سلامتی معده و سیستم گوارش مفید است. به گفته انجمن قلب آمریکا، زیتون و روغن زیتون دارای چربی بالایی است، اما اکثریت آن چربی تک غیراشباع برای سلامت قلب است. انتخاب روغن زیتون به جای چربی های اشباع مانند کره، سطح کلسترول خون شما کاهش می یابد و سلامت قلب شما را تضمین می کند. علاوه بر این زیتون و روغن زیتون نیز به سیستم گوارشی شما کمک می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید در گرین گاردن
به محض اینکه روغن زیتون و زیتون با کیفیت عالی را مصرف می کنید، تاثیر زیادی در تمام طول سیستم گوارشی خود احساس خواهید کرد. از دوران قدیم مصرف روغن زیتون برای کسانی که مشکلات معده و گوارشی داشتند پیشنهاد می شد. امروزهبا پیشرفت علم و مطالعات روی زیتون و روغن زیتون تاثیر ان بر گوارش ثابت شده است.
زمانی که شما غذا می خورید، غذا وارد معده شده و اسید معده با تجزیه مواد مغذی غذا آن را به سراسر بدن میرساند. به گفته ام. کارمن رامیرز-تورتوسا و پروین یعقوب، نویسندگان «روغن زیتون و سلامتی»، زیتون و روغن زیتون تولید پپتیدهایی را تشویق می کند که از هضم سالم و جذب مواد مغذی کمک می کند. با مصرف منظم روغن زیتون با سایر مواد غذایی مفید برای بدن روده شما به خوبی کار می کند.
خوردن غذا با عجله و همچنین خوردن غذاهای پرچرب می تواند منجر به مشکلاتی مانند رفلکس معده و یا سوزش معده شود. در صورتی که شما غذاهای ناسالم مصرف کنید غلظت اسید معده شما برای هضم مواد غذایی افزایش می یابد که باعث سوزش معده، گلو و یا مری شود. طبق مطالعات متعدد در سال های اخیر ثابت شده که مصرف منظم روغن زیتون و یا خود زیتون باعث کاهش ترشح اسید معده می شود.
روغن زیتون و مصرف زیتون باعث کاهش خطر رفلکس اسید معده و از ورود اسید معده به مری جلوگیری می کند. روغن زیتون و زیتون به دلیل اینکه از تحرک اسید معده می کاهد باعث می شود تا محتویات معده به آرامی وارد دوازده شود و فرایند هضم و جذب مواد غذایی را آسان می کند.
یکی از اثرات روغن زیتون بر روی سیستم کبدی-صفراوی یا سیستم گوارشی سالم این است که تخلیه بهینه صفرا و تخلیه کامل کیسه صفرا را تضمین می کند. یکی از مزایای روغن زیتون این است که بتحریک کیسه صفرا باعث انقباض آن می شود، که در درمان و پیشگیری از اختلالات مجاری صفراوی بسیار مفید است. باعث تجزیه نمک های صفراوی در کبد می شود. علاوه بر این روغن زیتون و زیتون باعث افزایش دفع کلسترول توسط کبد می شود.
به طور خلاصه، روغن زیتون فوق بکر به دلیل تأثیر مفیدی که بر تون عضلانی و فعالیت کیسه صفرا دارد، هضم لیپیدها را تحریک می کند، زیرا توسط صفرا امولسیون می شوند و از بروز سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند. این به یک سیستم گوارشی سالم اشاره دارد.
لوزالمعده شما اغلب بخشی از سیستم گوارشی است که نادیده گرفته می شود، اما برای تولید هورمون و برای تولید آنزیم هایی که روده کوچک برای هضم غذای نیاز دارد ضروری است. مطالعات در “Gracas y Aceites” گزارش می دهد که روغن زیتون به ویژه برای لوزالمعده شما مفید است زیرا فقط به پانکراس شما نیاز دارد که مقدار کمی آنزیم های گوارشی تولید کند، به این معنی که کمتر کار می کند. این به پانکراس شما با قوی و سالم نگه داشتن آن کمک می کند. شماره ژوئن ۲۰۰۰ “مجله اپیدمیولوژی و سلامت جامعه” اضافه می کند که روغن زیتون ممکن است از سرطان پانکراس پیشگیری کند.
هنگامی که زیتون و روغن زیتون مصرف می شود، لوزالمعده مقدار کمی آنزیم ترشح می کند. زیتون و روغن آن به این ارگان کمک می کند تا به طور مفید کار خود را در سیستم گوارش انجام دهد. محققان روغن زیتون را به بیمارانی که مشکلات لوزالمعده از جمله فیبروز کیستیک، پانکراتیت مزمن، نارسایی پانکراس و سندرم های سوء جذب دارند توصیه می کنند.
روده بزرگ و کوچک شما وظیفه هضم غذا و دریافت مواد مغذی در سراسر بدن بر عهده دارد. خوردن روغن زیتون به جای روغن های ناسالم می تواند کارایی روده شما را بهبود بخشد. روغن زیتون همچنین رودههای شما را تشویق میکند تا ویتامینها و مواد معدنی بیشتری را از غذاهایی که میخورید جذب کند، که باعث میشود برای افرادی که از اختلالات گوارشی رنج میبرند، مفید باشد.
طبق اخرین تحقیقات پلی فنول های موجود در زیتون و روغن زیتون به تعادل باکتری های موجود در دستگاه گوارش کمک می کند. باکتری های ناخواسته که با مصرف زیتون و روغن زیتون رشد آن ها کندتر می شود عبارتند از: اولئوروپئین، هیدروکسی تیروزول، تیروزول و لیگستروسید. برخی از این پلی فنل ها به طور خاص قادر به مهار رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری هستند. باکتری که منجر به زخم معده و سایر مشکلات گوارشی ناخواسته می شود. دسته دیگری از پلی فنول ها به نام secoiridoids، بر روی پیشگیری از سرطان های دستگاه گوارش تاثیر دارند.
مراقبت از میکروب های روده ما یکی از بهترین راه ها برای حفظ عملکرد خوب دستگاه گوارش و محافظت از سیستم ایمنی است. این بدان معناست که تا جایی که می توانیم میوه و سبزیجات تازه، غلات کامل و مواد اصلی مدیترانه ای مانند روغن زیتون و زیتون را در آشپزی خود داشته باشیم.
مطالعات اخیر نشان داده است افرادی که رژیمهای غذایی غنی از غذاهای گیاهی و ماهی – شبیه به رژیم غذایی معروف مدیترانهای – مصرف میکنند، دارای مجموعهای بالاتر از باکتریهای مبارزه کننده با التهاب در روده خود هستند.
پلی فنول های موجود در روغن زیتون فوق بکر به سیستم گوارش کمک می کند.
بیش از ۳۰ ترکیب فنلی وجود دارد که در روغن زیتون شناسایی شده است، اما همه آنها در هر روغنی وجود ندارند. تنوع زیادی از پلی فنول های موجود در روغن زیتون از نظر ساختار و غلظت شیمیایی بسته به عوامل مختلفی از جمله: نوع زیتون، منطقه ای که زیتون در آن رشد می کند، تکنیک های کشاورزی، بلوغ میوه زیتون در زمان برداشت و فرآوری متفاوت است. در واقع، واریته های مختلف، که در یک محیط کشت می شوند و در مرحله رسیدگی ثابت فرآوری می شوند، روغن زیتون فوق بکر با پروفایل های پلی فنول کل متفاوت تولید می کنند.