کدام زیتون بهتر است؟ زیتون سبز یا سیاه؟ زیتون میوه ای است که درخت آن در اوایل فصل تابستان شکوفه می دهد و میوه می دهد. میوه درخت زیتون نیز در اواخر تابستان برداشت می شود. رنگ زیتون در اوایل سبز است و سپس به ترتیب به رنگ های بنفش و قهوه ای و در آخر به رنگ سیاه در می آید. در اواخر ماه آذر رنگ زیتون به کلی تیره و سیاه می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید در گرین گاردن
کدام زیتون خاصیت بیشتری دارد؟ علت تفاوت رنگ زیتون چیست؟
انواع مختلفی از زیتون و با رنگ های مختلف وجود دارد که رایجترین رنگ ها، رنگ سیاه و سبز است. زیتون ها به طور طبیعی به رنگ های سبز و سیاه وجود دارند. اما در صنایع غذایی از ترکیبات آهن برای تیره کردن رنگ سبز آن استفاده می شود. طبق قانون باید روی بسته بندی های درج شود که این نوع زیتون با ترکیبات آن به رنگ تیره یا سیاه در آمده اند. زیتون سبز در طی فرایند رسیدن به خودی خود به رنگ تیره در می آید. اما نوع زیتون های سیاه با نوع سبز آن تفاوت دارد.بیشتر زیتون هایی که در بازار دیده می شوند تحت تاثیر ترکیبات آهن تیره و سیاه می شوند.
حال باید این موضوع بررسی شود که ایا این ترکیبات ضرری دارند یا خیر؟
برخی از افراد بر این باورند که اضافه کردن ترکیبات آهن به زیتون به منظور تغییر رنگ آن برای بدن بدون ضرر نیست. با توجه به این موضوع که سال های سال از تیره کردن زیتون به این روش می گذرد، برخی افراد نیز با این موضوع مشکلی ندارند. این ایجاد تنوع رنگ بیشتر برای تامین درخواست مشتریان و مصرف کنندگان زیتون صورت می گیرد. با توجه به تقاضای بازار تغییر رنگ دادن زیتون بیشتر برای جلب رضایت مشتریان است.
زیتون سیاه یا سبز کدام دارای خواص بیشتری است؟
روغن زیتون از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. زیتون های تیره رنگ مقدار بیشتری روغن را دارند بنابراین از ارزش غذایی بالایی نسبت به زیتون سبز برخوردار هستند.روغن زیتون با دارا بودن چربی های غیر اشباع نسبت به سایر روغن ها بهتر هستند و در درجه بندی زیتون نیز نقش دارند. در اکثر کشورها بیشتر زیتون پس از برداشت برای روغن گیری استفاده می شود.
متاسفانه در کشور ایران مقدار کمتری از زیتون صرف روغن گیری می شود. روغن زیتون موجود در بازار از کشورهایی چون اسپانیا، یونان و سوریه وارد می شوند. بیشتر کارخانه های کشور در عرصه بسته بندی و تصفیه روغن های وارداتی مشغول به کار هستند. زیتون های استفاده شده برای تولید زیتون پرورده از نوع درجه دوم و سوم هستند. فرایند تولید این محصول به صورت خانگی و تحت شرایط غیربهداشتی صورت می گیرد.
آیا زیتون باغ های ایران قابلیت روغن گیری ندارد؟
برای روغن گیری از زیتون این محصول باید تا زمان مشخص برداشت نشود. این درحالی است که کشاورزان و صاحبان باغ های زیتون این مسئله را رعایت نمی کنند. این محصولات زودتر ازموعد برداشت می شوند تا برای کنسرو و مصارف خوراکی اماده شوند.
با توجه به اینکه در چند سال اخیر به دلیل سرمازدگی باغات زیتون کشاورزان محصول خود را زودتر برداشت می کنند تا دچار این مشکل نشوند. مسئله بعدی آفات هستند که در چند سال اخیر دامن گیر کشاورزان شده اند. این مسئله نیز به نوبه خود در برداشت زیتون پیش از موعد مناسب برای روغن گیری نقش دارد.
زیتون های باغ های کشور معمولا برای مصارف خوراکی مانند پرورده یا کنسرو شدن برداشت می شوند. زیتون هایی که برای پرورده استفاده می شوند از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند.
بهترین زیتون در حال حاضر زیتون کنسروی یا شور است که این محصول باید کیفیت خوبی داشته باشد تا برای کنسروی شدن انتخاب شود.
تشخیص زیتون با کیفیت به شکل پرورده یا شکسته که در بازار داخلی به وفور یافت می شود بسیار سخت است.
زیتون سیاه
زیتون سیاه معمولا در کشورهای مدیترانه ای نظیر اسپانیا و ایتالیا تولید می شود. فرمول تهیه و تولید این نوع از زیتون نه تنها در ایران بلکه در کشورهای همسایه ایران نیز وجود ندارد. اگر هم وجود دارد در طبیعی بودن آن باید شک کرد. بیشتر تولیدکنندگان این زیتون سیاه با ترکیبات آهن و یا مشتقات سمی دست به تولید آن می زنند. گلوکانات آهن یکی از موادی است که در تولید زیتون سیاه نقش دارد. هنکام خریداری زیتون سیاه به برند و نام تولید کننده آن دقت کنید که معتبر و قانونی باشد.
روغن زیتون اصل دارای ۶۰ درصد پلی فنول است. متخصصین توصیه می کنند از روغن زیتون تصفیه شده استفاده نکنید زیرا در طی پروسه تصفیه ۶۰ درصد پلی فنول روغن از بین می رود.
در تولید روغن زیتون از هگزان بهره گرفته می شود که قوانین کشور ما استفاده از آن را برای تولید روغن زیتون منع کرده است. هگزان در کیفیت روغن زیتون تاثیر منفی دارد اما بسیاری از افراد سودجو از آن استفاده می کنند. این افراد به صورت قاچاقی روغن زیتون تولید شده از هگزان را به فروش می رسانند که خرید آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود.