چگونه روغن زیتون اصل را تشخیص دهیم؟ تست تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی روغن زیتون از روغن های گیاهی چندین منظوره میباشد که دارنده کاربردهای عظیم ای در مورد های متعدد از آشپزی گرفته تا طب سنتی و تولیدات بهداشتی و آرایشی است و به لطف ترکیبات و مواد پرخاصیت فراوانی که در آن وجود دارااست از دیرباز تحت عنوان یکیاز موءثر ترین روغن های گیاهی برای تن درستی شناخته شدهاست.
البته امروزه به جهت محبوبیت این روغن دربین عموم، متاسفانه برخی اشخاص فرصت طلب دست به ساخت و ساز روغن زیتون تقلبی و رقیق زده و با عنوان روغن زیتون اصل به فروش میرسانند، روغن هایی که از ادغام مقدار ناچیزی روغن زیتون طبیعی با بقیه روغن ها به دست آمده یا این که بر اثر محافظت اشتباه و طولانی مدت خاصیت خویش را از دست داده میباشد.
درحالتی که بهدنبال خرید روغن زیتون اصل و طبیعی میباشید، به دنبال مقاله با گرین گاردن همراه گردید تا با شیوه های تشخیص روغن زیتون اصل و تقلبی بیشتر آشنا شوید.
اگرچه تشخیص روغن زیتون اصل عمل چندان ساده ای نیست ولی دقت به بعضی نکات دقیق به ما یاری خواهد کرد تا احتمال خرید روغن زیتون تقلبی را تا حد زیادی کاهش دهیم. مزه و بوی روغن زیتون از مهمترین مواردی میباشد که بایستی به آن اعتنا گردد:
بوی روغن زیتون فرابکر، قوی و مشابه رایحه زیتون و سبزی میباشد. از خرید روغن زیتون با مزه و بوی ماندگی، کپک زده، ترشیده و فلزی دوری کنید.
شایسته ترین راه تشخیص بوی روغن زیتون این میباشد که اندکی از آن (۱ یا این که ۲ قاشق غذاخوری) را درون لیوانی ریخته و درب آن را بپوشانید. بعد استکان را یه خرده بچرخانید و برای ۱ تا ۲ دقیقه گرم نمائید. بینی خویش را به لیوان نزدیک کرده و آن را ببویید، روغن زیتون اصل ممکن میباشد بوی چمن نو چیده گردیده، دارچین، میوه های گرمسیری، میوه زیتون سبز یا این که رسیده داشته باشد.
تشخیص روغن زیتون اصل
روغن زیتون اصل معمولا تلخ و تند میباشد.
برای تشخیص مزه روغن زیتون یه خرده از روغن را بچشید، وقتی که روغن درون دهن میباشد از طریق دهان نفس کشیده و کار بازدم را از روش بینی انجام دهید، آنگاه یه خرده از روغن را قورت دهید. درصورتیکه روغن زیتون، اصل باشد شم تندی در گلو حس خواهید کرد، این تندی ممکن میباشد خیلی خفیف بوده یا این که آنقدر شدید باشد که مبتلا سرفه گردید.
مزه روغن زیتون اصل تا حدودی تلخ نیز است که به میزان نارس بودن زیتون ها بستگی دارااست، در حالتی که روغن زیتون بسیار تلخ باشد از زیتون های نارس به دست آمده میباشد. هرچه زیتون ها موقع برداشت بیشتر رسیده باشند تلخی روغن زیتون نیز کمتر خواهد بود.
تشخیص روغن زیتون اصل
نکته: در حالتی که مقدار روغن زیتونی که آزمایش میکنید خیلی کم باشد مزه آن را صرفا روی نوک زبان شم خواهید کرد، در حالی که برای تشخیص صحیح موردنیاز میباشد طعم را در کل دهن و زبان متوجه گردید.
بقیه نکاتی که هنگام خرید روغن زیتون بایستی به آنها اعتنا داشته باشید عبارتند از:
روغن زیتون با قرار به دست آوردن در معرض روشنایی و گرما رایحه و مزه خویش را از دست میدهد به همین ادله روغن زیتون اصل معمولا در بطری شیشه ای تیره رنگ حفظ میگردد، پیشنهاد می شود از خرید روغن زیتون در ظروف روشن و مخصوصا پلاستیکی اجتناب نمائید.
از خرید روغن زیتون های ارزان دوری کنید چون هزینه ساختوساز روغن زیتون فرابکر اصل گران میباشد و با ارزش پایین به فروش نمیرسد، اگرچه بها بالای روغن زیتون نیز اصل بودن آن را ضمانت نمی نماید.
روغن های زیتون خالص و تصفیه گردیده که تحت عنوان “روغن زیتون” یا این که “روغن زیتون خالص” فروخته می گردند کیفیت پایینی داشته و مزه کمتری نسبت به روغن زیتون اصل ویرجین داراهستند.
روغن زیتونی تعیین فرمائید که کلمه و واژه “روغن زیتون فرابکر” یا این که “اکسترا ویرجین” روی آن نوشته شده باشد دراینصورت احتمال بیشتری داراست که روغن زیتون اصل خریداری کرده باشید.
روغن زیتون کهنه خریداری نکنید و پیش از خرید به تاریخ برداشت اعتنا داشته باشید، در صورتیکه که تاریخ برداشت برای همان سال باشد روغن زیتون بسیار جدید میباشد، اگرچه تعیین روغن زیتون با تاریخ برداشت ۱ سال قبل نیز خرید خیر و خوبی خواهد بود. از خرید و مصرف روغن زیتون تاریخ گذشته دوری کنید.
درحالتی که که تاریخ برداشت روی بطری روغن زیتون درج نشده به تاریخ بسته بندی آن اعتنا نمائید. در صورتیکه روغن زیتون به صحت در کارخانه بسته بندی گردیده باشد فی مابین ۱۸ ماه تا دو سال پس از تاریخ بسته بندی می توان با خیال و خاطر راحت از آن استفاده نمود.
طبق یک گفته دیرین، هرچه رنگ روغن زیتون سبزتر باشد کیفیت بهتری داراست. اگرچه رنگ روغن زیتون با دقت به نوع زیتون و بقیه وضعیت فراهم سازی مختلف خواهد بود البته روغن زیتون اصل و خوب معمولا در طیف رنگی در بین سبز تا طلایی میباشد.