مدت ماندگاری روغن زیتون : شاید برای شما هم اتفاق افتاده هر از گاهی که درگیر نظافت کردن آشپزخانه و محل حفظ شیشه روغن های گیاهی خویش می باشید با بطری های دربردارنده روغن زیتون روبرو گردیده اید که مدت ها میباشد خریداری کرده ولی مصرف نکرده اید و نمی دانید با آنها چه نمایید!
یک کدام از مواقعی که بخش اعظمی از عموم به خصوص خانم های خانه دار در رابطه روغن زیتون پرسش می نمایند ماندگاری روغن زیتون میباشد، این که زمان مجال محافظت روغن زیتون چقدر میباشد؟ آیا این روغن اصلا خراب میشود؟ آیا بعداز گذشت تاریخ انقضا بایستی آن را بدور بیندازیم یا این که میتوانیم از این روغن به کارگیری کنیم؟
درپی قصد داریم در رابطه میزان ماندگاری روغن زیتون و علائم خراب شدن آن صحبت کرده و به سوال های بالا جواب دهیم. با گرین گاردن همراه باشید.
زیتون از لحاظ گیاه شناسی یک میوه به حساب آورده می شود، همانگونه که میدانید میوه ها برهه زمانی ماندگاری مشخصی دارا هستند و پس از مدتی خراب میگردند، این مورد دربارهی روغن زیتون نیز صدق می نماید و ممکن میباشد وقتی رسد که روغن دوستداشتنی تان دیگر مزه عالی پیشین را نداشته و خراب گردد.
اکثر روغن های زیتون به بازه زمانی ۱۸ تا ۲۴ ماه بعداز بسته بندی آنان ماندگاری دارا هستند، این بازه برای روغن زیتون فرا بکر که نسبت به روغن زیتون ساده کمتر پردازش میشود حدود ۱۲ تا ۱۸ ماه میباشد.
بعداز این فرصت احتمالا روغن زیتون ته طعم تلخ یا این که تندی به خود میگیرد و استعمال از آن در پخت و پز سفارش نمیشود.
بخش اعظمی از روغن های زیتون دارنده تاریخ بسته بندی یا این که تاریخ انقضا میباشند البته در شرایطیکه تاریخ روی برچسب روغن درج نشده بهتر میباشد خودتان تاریخ خرید را روی آن یادداشت فرمائید، با این عمل دستکم میدانید چه دوران میباشد آن را خریداری نموده اید.
روغن زیتون را در جای خنک و بدوننور مانند درون کابینت، درون فریزر یا این که آبدار خانه درب دار محافظت فرمائید.
دقت داشته باشید مراقبت روغن زیتون در یخچال ممکن منجر مه آلودگی یا این که ابری شدن روغن گردد، این موضوع نتیجه واکنش طبیعی روغن به دمای خنک میباشد و به معنای خراب شدن روغن نیست.
برای دوری از اکسیداسیون توصیه میشود روغن را در بطری های شیشه ای تیره تر به عنوان مثال سبز تیره یا این که کهربایی تیره حفظ فرمائید تا از نور، که از عوامل تشدید کننده اکسیداسیون میباشد در امان باشد، هنگام خرید نیز بدین قضیه دقت داشته باشید.
اکسیداسیون یک مراحل سلولی میباشد که میتواند سرعت تجزیه مولکول های چربی در روغن زیتون را ارتقا داده و ماندگاری آن را کم کند. علاوه بر نوروروشنایی، دست اندرکاران دیگری همانند تماس با اکسیژن یا این که قرار گرفتن در معرض گرما نیز میتواند سبب ساز اکسید شدن روغن گردد.
به همین عامل بیان شده ایده آل ترین وضعیت برای محافظت روغن زیتون جای خنک و بدون نور میباشد، پیشنهاد می شود پس از این که درب بطری را برای اولین بار گشوده کردید مدام آن را سفت بسته و بپوشانید.
در صورتیکه روغن زیتون خریداری گردیده درون کاسه پلی اتیلن پلاستیکی بسته بندی گردیده و قصد دارید تا مدتی آن را داشته باشید بهتر میباشد روغن را به بطری شیشه ای تیره یا این که ظروف جنس قلع جابجایی دهید.
در شرایطی که که از روغن زیتون برای مصارف آشپزی به کار گیری نمیکنید هنگام خرید سراغ بطری های کوچک تر بروید.
شایسته ترین رویکرد برای تشخیص این که روغن زیتون خراب گردیده یا این که نه، چشیدن مزه آن میباشد. نگران نباشید! این عمل شمارا مریض نخواهد کرد.
چنانچه روغن زیتون مزه تلخ، ترش یا این که ماندگی گرفته یا این که به جای طعم میوه ای و بدیهی زیتون مزه مشابه مداد شمعی، بتونه یا این که چسب المرز را حس میکنید مسلما خراب گردیدهاست.
مصرف روغن زیتون خراب سبب ساز بیماری نمیشود البته درصورتیکه از آن در آشپزی به کارگیری فرمائید احتمالا مزه و بو عجیب و نا خوشایندی به خوراک خواهد بخشید.
به علاوه همگی ما روغن زیتون را به خیال فواید فراوانی که برای سلامتی دارااست مصرف میکنیم در حالی که روغن زیتون فاسد به جهت اکسیداسیون برخی خاصیت آنتی اکسیدانی قدرتمند خود را از دست میدهد چون در طی اکسیداسیون مولکول های دربردارنده اکسیژن سبب ساز تولید زنجیره ای از برخورد های شیمیایی گردیده و آنتی اکسیدان های روغن را تجزیه می نمایند.
بدین ترتیب برای فایده بردن هر چه بیشتر از آنتی اکسیدان های روغن زیتون پیشنهاد می شود قطعا آن را به طور تازه مصرف نمائید.
2 Comments
باسلام وخدا قوت چگونه میتونیم روغن های تقلبی واسناس دار را بشناسیم.متاسفانه ادمهای بی ووجدان وچپاول گر زیاد شدند.لطفا راه ه شناسایی که دقیقا تشخیص بدهیم.روعن بکر هست چیست.موفق باشید.
سلام وقت بخیر
مطالب بخش وبلاگ سایت رو مطالعه بفرمایید