این که روغن زیتون برای سرخ کردن مناسب است یا خیر پر تکرار ترین سوالی هست که از ما پرسیده می شود.به طور مختصر و مفید بگوییم تمام روغن های گیاهی و خالص نقطه دود بالایی ندارند.
یعنی روغن های گیاهی نسبت به روغن های تجاری موجود در بازار که به اسم روغن مخصوص سرخ کردنی یافت می شوند زودتر می سوزد.
البته اینکه روغن زیتون بکر باشد یا فرابکر در میزان نقطه ی دود آن تاثیر دارد ولی در مجموع نسبت به روغن های سرخ کردنی موجود در بازار زودتر می سوزد.
ممکن است در سوپرمارکت ها یا بازار روغن زیتون شهر های مختلف محصولاتی رو تحت عنوان روغن زیتون مخصوص سرخ کردن یا روغن زیتون تصفیه شده ببینید.
این را بدانید که هیچ درخت زیتونی روغن زیتون مخصوص سرخ کردن تولید نمی کند.این روغن های تماما در دستگاه های مخصوص تحت عملیات خاصی تصفیه شده اند و میزان اسیدیته آن کم شده است هم چنین ترکیبات دیگری نیز به روغن اضافه می شود تا در نهایت تحمل دمای بالا را داشته باشد.
این روغن ها روغن های سالمی هستند ولی اگر برای خواص روغن زیتون سراغ آن رفتید این را بدانید که روغن زیتون های تصفیه شده بسیاری از این خواص را از دست داده اند.
اگر از خام گیاه خوارها بپرسید با دلایل موثقی به شما ثابت می کنند که حرارت تمام فواید غذا را از بین می برد.
وقتی آشپزی روز دنیا را دنبال میکنی مخصوصا غذاهای مدیترانه ای که سرشار از روغن زیتون است میبینیم که از روغن زیتون های بکر و فرابکر برای سرخ کردن استفاده می کنند و تایم بسیار کمی غذا تحت حرارت قرار میگیرد.
این موضوع که حرارت بالای اثرات مفید غذاها را از بین می برند سالهاست ثابت شده در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.با این وجود اینکه ما از سالم ترین روغن ممکن در آشپزی استفاده کنیم با حرارت کم خیلی عاقلانه تر از آن است که از روغن های ناخالص استفاده کنیم با حرارت زیاد.
ما هم به عنوان تولید کننده روغن زیتون پیشنهاد میکنیم از روغن زیتون بکر و فرابکر در آشپزی استفاده کنید که هیچ فرایند شیمیایی روی آن صورت نگرفته ولی در عوض حرارت آشپزی خود را کاهش دهید.
ویدیو های مختلفی از آشپزی با روغن زیتون بکر را می توانید با مراجعه به لینک های زیر مشاهده کنید.