ارتباط بین طول عمر و مصرف روغن زیتون : اسپانیا با متوسط طول عمر شهروندان خود در رده سوم جهان قرار دارد؛ میانگین طول عمر در این کشور 83.1 سال است. این امر به نوعی با پیروی اسپانیاییها از رژیم غذایی مدیترانه ارتباط دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در گرین گاردن همراه باشید.
رژیم غذایی مدیترانه، به عنوان یکی از روشهای صحیح تغذیه شناخته میشود که تأثیر مهمی در بهبود سلامت و افزایش طول عمر دارد. این رژیم حاوی مواردی چون ماهی، سبزیجات تازه، روغنهای سالم از جمله روغن زیتون و آجیل میباشد.
لذت خرید محصولات ارگانیک در فروشگاه گرین گاردن بیش از 50 سال تجربه باغداری سنتی در رودبار محصولات کاملا طبیعی تولید شده از باغات زیتون رودبار
روغن زیتون به عنوان بخش اصلی این رژیم شناخته میشود و در کنار میوه، حبوبات، غذاهای دریایی، و ماهی در تغذیه اسپانیاییها جای دارد. در این رژیم، تمرکز بر مصرف تخم مرغ و لبنیات بیشتر از گوشت قرمز است.
اسپانیاییها از مصرف شکر و روغنهای سرخکردنی دوری میکنند. این رژیم غذایی باعث تولید اسیدهای روغنی مفید از روغن زیتون، آجیل و ماهی در بدن میشود. همچنین، حاوی الیاف غنی از سبزیجات، میوه و حبوبات است، که موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، افزایش فشارخون و قند میشود.
اسپانیاییها معمولاً از میوه و سبزیجات موسمی و تازه بهره میبرند. رژیم غذایی دریایی مدیترانه نه تنها یک عادت غذایی است بلکه جزء سبک زندگی و نظام بهداشتی اسپانیا نیز محسوب میشود.
دانستنی های زیتون:
مصرف روغن زیتون در غذا با خصوصیات گوناگونی همراه است که از گذشته تاکنون ادامه دارد. این روغن باعث بهبود سطح کلسترول در بدن میشود و از هزاران سال پیش تا امروز، محبوبترین روغن پخت و پز در مناطق مختلف جهان میباشد.
روغن زیتون به عنوان یک روغن با پتانسیل ویژه، نسبت به روغنهای دیگر پخت و پز، خصوصیات مهربانانهتری دارد. مصرف این روغن باعث بهبود سطح کلسترول، بهتر شدن خلق و خو، و استخوانهای قویتر در بدن میشود.
لذت خرید محصولات ارگانیک در فروشگاه گرین گاردن بیش از 50 سال تجربه باغداری سنتی در رودبار محصولات کاملا طبیعی تولید شده از باغات زیتون رودبار
روغن زیتون که بسیار بکر است، منبع ویژهای از پلیفنولها است. این ترکیبات فعال طبیعی دارای خاصیت آنتیاکسیدانی هستند که در غذاهای گیاهی مانند میوهها، سبزیجات و حتی زیتون یافت میشوند. پلیفنولها به عنوان آنتیاکسیدانها علاوه بر مقابله با استرس، از نوع استرسی که به لیپیدها، پروتئینها و DNA آسیب میزند و در نتیجه به بیماریهایی چون بیماریهای قلبی، سرطان، دیابت و زوال عقل منجر میشود، محافظت میکنند. دو پلیفنول مهم در روغن زیتون، هیدروکسی تیروزول و اولئوکانتال، دارای خواص آنتیاکسیدانی، ضد التهابی، مبارزه با سرطان، محافظت از نور و خاصیت ضد میکروبی هستند.
بر اساس مطالعات، افرادی که در رژیم غذاییشان 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون وجود داشته باشد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی کمتری دارند و خطر ترکیبی از آنها برای حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ از طریق قلب حدود 30٪ کمتر از افرادی است که رژیم کم چربی داشتهاند. این مصرف همچنین با بهبود سطح کلسترول و کاهش فشار خون ارتباط دارد. لازم به ذکر است که مصرف نصف قاشق غذاخوری روغن غنی از اسید اولئیک، از جمله روغن زیتون، میتواند خطر بیماریهای قلبی کرونر را کاهش دهد، اگرچه با جایگزینی مناسب چربیها صورت گیرد.