خواص زیتون برای سلامتی : قبل از اینکه در مورد خواص زیتون صحبتی بکنیم اول انواع زیتون های خوراکی موجود در بازار ایران رو مورد بررسی قرار می دهیم چرا که انواع مختلفی از آنها در بازار موجود است و از نظر سلامت و کیفیت با یکدیگر متفاوت هستند.پس بهتر است قبل از شناخت خواص زیتون انواع موجود در بازار ایران را بشناسیم. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید در گرین گاردن
زیتون میوه ای بسیار تلخ و اسیدی است. شدت این تلخی به قدری زیاد است که تقریبا بصورت خام غیر قابل مصرف است. برای اینکه زیتون ها قابل مصرف شوند باید به شکل های مختلف قابل مصرف شوند که تقریبا در تمام دنیا از همین چند روش مرسوم استفاده می شود.
1-شکستن زیتون و شور کردن آن
2-استفاده از محلول قلیایی جهت از بین بردن تلخی(اصطلاحا کنسرو کردن)
✔️ در روش شکستن زیتون ها با استفاده از سنگ شکسته می شوند به شکلی که گوشت ان ترک عمیق بردارد اما هسته سالم بماند.در حجم زیاد شکستن زیتون ها با استفاده از دستگاهی شبیه غلطک انجام میگیرد.
✔️ بعد از شکستن زیتون ها به مدت تقریبی 2 روز در اب غوطه ور می شوند و اب ان تعویض می شود.تا اینجای کار حجم قابل توجهی از اسید و تلخی زیتون کاسته می شود و سپس زیتون های شکسته شده در محلول اب و نمک (نمک سنگی)خوابانده می شوند تا ماندگار باشند.
✔️ هر چه مدت بیشتری از این امر بگذرد تلخی زیتون کمتر میشود.معمولا روزها و هفته های اول فصل که زیتون شکسته سفارش میدهید زیتون تلخ تری خواهید داشت و وقتی چند ماه بعد زیتون شکسته سفارش می دهید تلخی زیتون ها کمتر می باشد. چون نمک در طول مدت زمان به داخل بافت زیتون نفوذ می کند ممکن است حین مصرف شوری آن بیش از اندازه باشد و چه برای آنها که نگران فشار خون هستند چه انها که نگران نیستند توصیه می شود قبل از مصرف 24 ساعت زیتون ها را ابکشی کنند تا نمک مازاد از بافت زیتون خارج شود.
✔️ از مزایای زیتون شکسته سلامت بالای آن است چون در فراوری آن از هیچ ماده شیمیایی استفاده نشده از معایب آن هم اینست که زیتون شکسته همیشه ته مزه تلخی دارد(زیتون شکسته ای که تلخ نباشد در واقع زیتون کنسروی تبغ زده است)
✔️ برای تولید زیتون کنسروی دیگرنیازی به شسکتن زیتون ها نیست.زیتون ها را بصورت سالم در آب غوطه ور میکنند و با مقدار مشخصی ماده قلیایی(سود سوز اور خوراکی)اسید آن را خنثی می کنند و تلخی زیتون بطور کامل از بین میرود.
✔️ طبق تحقیقات چنانچه این مواد بعد از شستشو بطور کامل از زیتون ها خارج شوند هیچ مشکلی برای سلامتی ندارند.
✔️ مزایای زیتون کنسروی که آنرا پر طرفدارترین نوع زیتون کرده اینست که هیچگونه ته مزه تلخی درش وجود ندارد از معایب آن هم این است که در مراحل فراوری از سود سوز آور استفاده شده که یک ماده شیمیایی است.
نکته:زیتون بی هسته همان زیتون کنسروی است که هسته اش را جدا کرده اند.
✔️ از نظر طب قدیم ایران -زیتون رسیده جزو میوه های با طبع گرم و خشک است.
✔️ زیتون سرشار از آنتی اکسیدان است و برای سلامت قلب و عروق توصیه می شود و خاصیت ضد سرطانی دارد
✔️ زیتون و روغن زیتون سرشار از فیبر هستند لذا جهت درمان یبوست همیشه جزو توصیه متخصصین هست
✔️ زیتون اشتها اور خوبی است و توصیه می شود همراه با مصلحاتش مصرف شود.بهترین ترکیب این مصلحات زیتون پرورده خالص و طبیعی است که شامل زیتون-مغز گردو-انار و سبزیجات معطر است و مصرف ان به همه افراد توصیه می شود.
✔️ زیتون کم کربوهیدرات است اما چربی بالایی دارد
✔️ کلسترول بالا و فشار خون هر دو جزو عوامل ابتلا به بیماری های قلبی هستند.اسید اولییک و اسید چرب موجود در زیتون سطح کلسترول را تنظیم میکند
✔️طبق تحقیقات ساکنین حوزه دریای مدیترانه حدود 30 درصد کمتر از سایر مردم جهان دچار بیماری های قلبی و عروقی می شوند که احتمالا این اتفاق مربوط به بالا بودن سرانه مصرف زیتون و روغن زیتون در مردمان آن مناطق هست.
2 Comments
ممنون بابت توضیحات تکمیل
ممنون از توجه شما ❤️🙏