خواص بی نظیر زیتون : زیتون میوه کوچکی است که سرشار از مواد مفید برای بدن و سلامت انسان نظیر ویتامین E و آنتی اکسیدان ها می باشد برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این میوه بهشتی با ما همراه باشید در گرین گاردن
✔️ وجود این ویتامین ها و مواد معدنی در زیتون و روغن آن از سرطان و بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری می کند
✔️ روغن زیتون به دلیل دارا بودن چربی غیر اشباع یکی از پایه های اصلی رژیم مدیترانه ای است .
✔️ وزن زیتون چیزی حدود 5 گرم است و رنگ آن اگر نرسیده باشد سبز و اگر کامل برسد به رنگ سیاه در می آید.
✔️ در مناطق مدیترانه ای 90درصد زیتون را پس از برداشت به روغن زیتون تبدیل می کنند.
✔️ در هر 100 گرم زیتون 115 تا 145 کالری وجود دارد .
✔️ میزان آب موجود در یک واحد 100گرمی از زیتون 80 درصد است و میزان پروتئین در همین مقدار 0.8 گرم است.
✔️ نسبت کربوهیدرات و فیبر موجود در این مقدار از زیتون 6.3 و 3.2 گرم است.
✔️ چربی موجود در 100گرم زیتون 10.7 گرم است که از این مقدار را 1.42 گرم را چربی اشباع و 7.89 گرم را چربی تک غیراشباع تشکیل می دهد.
✔️ مطالعات نشان داده افرادی که در رژیم غذایی خود از روغن زیتون استفاده می کنند عمر طولانی تر دارند.
✔️ تحقیقات حاکی از آن است کسانی که از رژیم غذایی مدیترانه ای و زیتون و روغن آن استفاده می کنند تا 28 درصد کمتر از سایر افراد دچار بیماریهای قلبی و عروقی می شوند.
✔️ رژیم غذایی مدیترانه ای رژیمی است که در آن استفاده از سبزیجات ، حبوبات و میوه ها و همچنین استفاده از ماهی و گوشت بدون چربی در حد اعتدال ، از اهمیت بالایی برخوردار است. در این نوع از رژیم غذایی چربی های اشباع با ترانس بالا حذف می شوند و چربی های غیراشباع جایگزین می گردند.
✔️ چربی غیر اشباع و چربی تک غیر اشباع در روغن زیتون به وفور وجود دارد.
✔️ زیتون یک منبع غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع است که اولئات یکی از آنهاست.
✔️ طبق تحقیقی در سالهای اخیر ثابت شد که استفاده از چربی غیر اشباع به جای کربوهیدرات ها خطر مرگ زودرس را به نسبت زیادی کاهش می دهد.
✔️ چربی های غیر اشباع تاثیر بسزای در سلامت قلب و عروق دارند.
✔️ زیتون سرشار از آنتی اکسیدان است و این آنتی اکسیدان ها از پیشرفت بیماریهای عصبی و حتی سرطان جلوگیری می کند.
✔️ زیتون حاوی مقادیر 11 تا 15 درصد چربی است که 74 درصد از آن را اسید اولئیک تشکیل می دهد که یک نوع چربی غیر اشباع و سالم است.
✔️ چربی های موجود در روغن زیتون همان چربی های موجود در روغن های گیاهی هستند و از نوع چربی غیر اشباع است.
✔️ این نوع از چربی ها به افزایش کلسترول خوب بدن کمک می کند.
✔️ با انجام آزمایش بر روی چند نفر که از روغن زیتون در رژیم غذایی خود استفاده می کردند،مشاهده شد که نسبت کلسترول مفید بدن آنها به کلسترول بد خونشان به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
✔️ اسید اولئیک عامل بازدارنده در مقابل سرطان و بیماریهای قلبی عروقی است.
✔️ مطالعات نشان داده وجود مواد ضدسرطانی در زیتون علی الخصوص آنتی اکسیدانها و اسیداولئیک از سلول های سرطانی در پستان ،روده بزرگ و معده جلوگیری می کند.
✔️ زیتون یک منبع غنی از ویتامین E است و ویتامین E توانایی از بین بردن رادیکالهای آزاد را در بدن دارد.
✔️ ویتامین E برای سلامت پوست و مو نیز بسیار مفید است و می تواند فرآیندهای سلولی را ایمن کند و اگر سلولی آسیب دیده باشد ویتامین E آن را بازسازی می کند که این امر خود از شیوع سلول های سرطانی جلوگیری می کند.
✔️ زیتون سرشار از آنتی اکسیدان است که وظیفه اصلی آنتی اکسیدان مقابله با التهاب و کاهش میکرو ارگانیسم ها می باشد.
✔️ میزان کربوهیدرات موجود در زیتون بسیار ناچیز و چیزی حدود 4 تا 6 درصد است و بیشتر این کربوهیدرات را فیبر تشکیل می دهد(حدود 52 تا 86 درصد).
✔️ ولی با این حال مثلا در 100 عدد زیتون حدود 15 گرم فیبر وجود دارد که این مقدار کم است.
✔️ زیتون بیشتر به دلیل دارا بودن چربی از نوع اسید اولئیک مورد توجه قرار می گیرد که برای سلامتی مفید است.
✔️ ویتامین E زیتون و روغن زیتون سرشار از این ویتامین است که در سلامت پوست ومو نقش دارد.
✔️ آهن زیتون سیاه مخصوصا سرشار از آهن است که در ساخت گلبولهای قرمز خون نقش بسزایی دارد.
✔️ مس این ماده معدنی در سلامت قلب و عروق موثر است.
✔️ کلسیم در استحکام استخوان و عملکرد عصب و عضله نقش دارد.
✔️ سدیم قسمتی از فرآیند فرآوری زیتون توسط نمک صورت میگیرد که سبب جذب نمک توسط زیتون می شود.
✔️ طعم زیتون در ابتدا بسیار تلخ است و پس از برداشت، نمی توان آن را مصرف کرد بنابراین باید فرآورده شود.
✔️ طی این فرآیند ترکیبات تلخ زیتون (اولئوروبین) از بین می روند.این ترکیبات در زیتون های سیاه یا کامل رسیده بسیار کم است.
✔️ عمل فرآوری زیتون بسته روش آن ممکن است از چند روز تا چند ماه به طول بیانجامد و اغلب وابسته به سنت محلی است.
✔️ موادی که در این عمل به زیتون اضافه می شوند بر طعم و رنگ و بافت آن تاثیر می گذارد.
✔️ اسیدلاکتیک در هنگام عمل فرآوری از فساد زیتون جلوگیری میکند.
زیتون حاوی ترکیبات پلی فنول است که این ماده شیمیایی سبب کاهش استرس اکسیداتیو در مغز می شود و به بهبود عملکرد حافظه و مغز کمک زیادی می کند.
مصرف زیتون در زمان بارداری چون دارای مواد معدنی مثل آهن و کلسیم است ، سلامت جنین و مادر را تضمین می کند.
پوکی استخوان با کمبود کلسیم و کاهش توده استخوانی به وجود می آید. طبق تحقیقات به عمل آمده میزان پوکی استخوان و مشکلات اسکلتی در افراد کشورهای مدیترانه ای نسبت به سایر کشورهای اروپایی کمتر است و تصور می شود مصرف زیتون و روغن زیتون در این امر بی تاثیر نیست. دلیل این امر وجود مقادیر زیادی کلسیم در زیتون است که سلامت استخوان را تضمین می کند. زیتون حاوی اولئوکنتال است و این ترکیب شیمیایی خواص ضد التهابی و ضد درد دارد و برای درد مفاصل به صورت موضعی از آن میتوان استفاده کرد
مصرف چند عدد زیتون قبل از صرف غذا به دلیل وجود اسیدهای چرب غیراشباع روند هضم را کندتر می کند و سبب ترشح هورمون کلسیستوکنین می شود که پیام سیری را به مغز مخابره می کند.
برگ زیتون در طب سنتی از خواص زیادی برخوردار است که در زیر به چند مورد آن اشاره شده:
• درمان التهاب
• درمان عفونتها(سرماخوردگی،آنفولانزا،زونا و……)
• درمان اسهال
• آلرژی
• آلزایمر
• آرتروز و پوکی استخوان
• سندرم خستگی مزمن
واکنشهای آلرژیک نسبت به مصرف زیتون بسیار نادر است ، ولی گاهاً ممکن است افراد با خوردن آن در دهان یا گلوی خود این واکنشها را احساس کنند. نمک موجود هنگام فرآوری زیتون اگر به نسبت زیادی مصرف شود ممکن است سبب بیماریهای کلیوی یا عروقی شود ولی با چند بار شستشو زیتون می توانید آن را رفع کنید.