آیا روغن زیتون سبب لاغری می گردد ؟ برای رسیدن به جواب این سوال با ما همراه باشید در گرین گاردن
روغن زیتون دارنده خاصیت های بسیاری می باشد که ساکنان نواحی مدیترانه از صدها سال قبل برای نخستین مرتبه از این روغن در برنامه غذایی خودشان بکارگیری می کردند و از فایده های بیشمار آن بهرهمند می شدند و امروزه اغلب مردم جهان در سراسر دنیا از این روغن مطلوب و پرخاصیت در آماده سازی طعام و سالادهای خودشان استعمال می کنند و آن را به عنوان یک روغن مطلوب برای نظام غذایی خودشان می دانند و یکی از بهترین روغنهای عالی در دنیا به حساب می آید.
1- روغن زیتون آکنده از اسیدهای حاوی چربی تک غیر اشباع می باشد که بی نیاز به کسر پیدا کردن کلسترولهای خوب منتهی به کسر پیدا کردن کلسترولهای بد می گردد که به این شیوه صحت قلب را ازدیاد می دهد و این یکی دیگر از فایده های روغن زیتون به حساب می آید. اسیدهای حاوی چربی غیر اشباع مونو سبب تسریع در سوختن چربیهای ذخیره گشته در تن می گردند که این فایده بسیار خوب در روغن زیتون هم مشاهده می گردد .
برای تناسب اندام فوری و ثابت چنانچه چربیهای زیانآور و اشباع را از دستور غذایی پاک کرده یا تا حد توانایی کسر دهیم و اسیدهای چرب تک غیر اشباع را جانشین آنها نماییم بی تردید می توانیم در چربی سوزی و کسر وزن بیاندازه پیروز گردیم. روغن زیتون که حاوی اسیدهای چرب تک غیر اشباع خواهد بود قادر است که عالی ترین جانشین برای بقیه چربیها و روغنها گردد .
یکی دیگر از فایده های روغن زیتون این می باشد که موجب کنترل اشتها می گردد و هنگامی که شخص از چربیهای غیر اشباع در دستور غذایی خویش بکارگیری می نماید ساده تر می تواند اشتهای خودش را کنترل نموده و به مقدار لازم طعام میل نماید و در نهایت بازدارنده از ورود کالریهای مازاد به تن گردد ، برایناساس می تواند چربی سوزی را راحت تر از بقیه اشخاص انجام دهد و به اضافه برای کنترل وزن و ثابتسازی آن ایضاً مبادرت نماید .
3- از دیگر فایده های روغن زیتون می توان به چند نمونه اشاره نمود که دربردارنده میزان فراوانی ویتامین E ، *کاروتینوئید و محتویات پلی فنل خواهد بود که هر کدام برای تندرستی خیلی سودمند می باشند .
*کاروتنوئیدها Carotenoid : گونه ای از رنگدانهها می باشند که در جذب روشنایی در گیاهان نقش خیلی با اهمیتی دارند .از کاروتنوئیدهای اصلی میتوان به بتاکاروتن ، آلفا کاروتن و لیکوپن و گزانتوفیل اشاره نمود . بتا کاروتن C40 H۵۶ و آلفاکاروتن مسئول رنگ نارنجی هویج و لیکوپن مسئول رنگ سرخ گوجه فرنگی و آستاگزانتین همچنین مسول رنگ سرخ یا صورتی خرچنگها و ماهی سالمون می باشند .
یکی از خطاهایی که خیلی از اشخاص در زمان رژیم غذایی و مبادرت برای لاغر گشتن انجام می دهند مصرف غیرصحیح از روغن زیتون خواهد بود ، این اشخاص برای خوش طعم نمودن سالادها چاشنی های پرچرب و پر کالری را حذف کرده و بیشتر از حد روغن زیتون به سالاد افزون می نمایند و فکر می کنند که این روغن سالم است و سبب افزایش وزن نخواهد شد . این افراد حتما باید توجه داشته باشند که در مصرف همه روغنها و طعام های سالم و حتی خوراک هایی که رژیمی می باشند باید مراقب باشند و سالم بودن یک ماده غذایی را با چربی سوز بودنش اشتباه نگیرند .