روغن زیتون فرابکر رودبار از زیتون تازه تولید می شود.هر چه فاصله بین چیدن زیتون و روغنگیری کمتر باشد کیفیت روغن زیتون بیشتر است.
بسیاری از باغداران این مسیاله را رعایت نمی کنند
چون در ایران حجم زیتون برداشتی در یک روز زیاد نیست(به دلیل سنتی بودن کشاورزی)معمولا زیتون ها انبار می شود و بعد از چند روز روغنگیری می شود
شرایطی که باغدار باید چند روز زیتون را در انبار نگهداری کند تعیین کننده طعم روغن زیتون است
اینکه باغدار در طی این چند روز زیتون ها را در انبار به حال خود رها کند یا اینکه مدام انها را به هم بزند تفاوت زیادی در کیفیت روغن زیتون خروجی دارد.
این عمل نشان دهنده این است که همه روغن زیتون های خالص خوشمزه و خوش عطر نیستند
و خیلی مهم است که باغدار کارش را به درستی انجام داده یا خیر.
در سالهای قبل تر پدر و پدر بزرگم هر روزی که زیتون های چیده شده رو به انبار منتقل میکردند اجازه نمیداند در طی این چند روز زیتون ها روی هم بمانند و کپک بزنند و دایم به آن رسیدگی می کردند.
این اتفاق باعث می شد که همیشه روغن زیتون های تولید شده ما بهترین عطر و طعم را داشته باشد و به هیچ وجه تندی و تلخی زیاد در طعم آن احساس نمی شد
در حالی که اطرافیان و اقوام که همگی باغدار های کوچک در سطح رودبار بودند روغن زیتونی به این کیفیت رو تولید نمی کردند فق و فقط بخاطر اینکه این رسیدگی های بین چیدن و روغنگیری را انجام نمی دادند.
البته ناگفته نماند که نوع و کیفیت دستگاه روغنگیر هم در این موضوع بسیار حایز اهمیت است
اپراتور دستگاه روغنگیر با تنظیم دمای دستگاه نقش موثری در طعم روغن زیتون ایفا میکند