آیا روغن زیتون سفت و جامد می شود؟ شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا ممکن است روغن زیتون سفت و جامد شود و یا حتی شاید این اتفاق برایتان رخ داده باشد که در یک شرایط دمایی روغن زیتون شما سفت و جامد شده برای اطلاع از این سفتی و رفع آن، تا انتهای مقاله همراه ما باشید در گرین گاردن
خرید زیتون و روغن زیتون اصل رودبار با بهترین کیفیت
روغن زیتون فرابکر رودبار (۱ لیتر)
590,000 تومانزیتون شکسته (۱ کیلویی)
185,000 تومانزیتون کنسروی درشت (۱ کیلو)
230,000 تومانزیتون بدون هسته (۱ کیلو)
250,000 تومان
در جواب به این سوال که آیا روغن زیتون در هوای سرد منجمد میشود یا خیر، باید بگوییم بله، روغن زیتون در صورت قرار گرفتن در شرایط دمایی پایین جامد و سفت می شود. وقتی دما کمتر از ۱۰ درجه سانتی گراد باشد ذرات مومی که در روغن زیتون وجود دارند کم کم شروع به رسوب کردن می کنند. این در شرایطی است که شرایط دمایی یخچال ها برای سالم نگه داشتن مواد غذایی حدود ۴ درجه سانتی گراد است که باعث می شود تا در صورت قرار گرفتن روغن زیتون در یخچال، کاملا جامد و سفت شود.
البته این جامد شدن به یکباره اتفاق نمی افتد و بسته به نوع روغن زیتون به تدریج ممکن است بعد از چند روز اتفاق افتاد.
در صورت جامد شدن روغن زیتون باید چه کار کرد؟
قبل از هرچیز باید بگوییم که نگران یخ زدگی و انجماد روغن زیتون نباشید زیرا این امر هیچ تاثیری بر کیفیت روغن زیتون شما نخواهد داشت. پس اگر حواس تان نبود و روغن زیتون شما در یخچال سفت شد جای نگرانی نیست. در صورتی که کل بطری روغن زیتون شما جامد شد، یک ظرف یا سینک خود را پر از آب داغ کرده و بطری روغن زیتون را داخل آن قرار دهید. به خاطر داشته باشید این روند در صورتی درست است که بطری روغن زیتون شما شیشه ای باشد زیرا بطری پلاستیکی در اثر گرما ذوب می شود. یادتان باشد بهترین جا برای نگهداری روغن زیتون، جایی خشک و خنک و به دور از نور و حرارت است.
نگهداری روغن زیتون در یخچال تنها در زمانی توصیه می شود که قرار باشد بیش از یکسال از روغن استفاده نشود.
شاید شما هم شنیده باشید که بسیاری بر این باورند برای اینکه تشخیص دهید یک روغن زیتون اصل است یا تقلبی کافیست آن را داخل یخچال بگذارید. در صورت اصل بودن، روغن زیتون باید جامد و سفت شود. در اینجا باید بگوییم که این روشی مناسب برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن روغن زیتون نیست. هر روغنی در دمای پایین قرار بگیرد روند سفت و جامد شدن آن آغاز می شود.چه بسیار روغن زیتون های تقلبی که در یخچال سفت می شوند. برای تشخیص اصل از تقلبی بودن یک روغن زیتون راه های زیادی وجود دارد که یکی از این راه ها دقت به طعم روغن زیتون و راه دیگر خرید روغن زیتون از برندهای معتبر و البته دقیق ترین راه تشخیص خلوص روغن زیتون آزمایش آن در آزمایشگاه های مخصوص می باشد.