سرخ کردن غذا با روغن زیتون : یکی از سوالاتی که ذهن بسیاری از طرفداران روغن زیتون را به خود مشغول کرده است این است که آیا می توان از روغن زیتون برای سرخ کردن استفاده کرد؟ به طور کلی باید جواب مثبتی به این پرسش داد اما با علم بر این که روغن زیتون نقطه ی دود پایینی دارد. نقطه ی دود در یک روغن به این معنی است که در چه زمانی روغن تجزیه می شود. روغن زیتون در دماهای بالا تجزیه شده و از خود دود ساطع می کند. همین امر می تواند طعم و بوی مواد سرخ شدنی را عوض کند. در این مقاله از شما می خواهیم در گرین گاردن با ما همراه باشید تا این موضوع را بررسی کنیم.
اگر تمایل دارید روغن زیتون را جایگزین روغن سرخ کردنی خود کنید، بهتر است از روغن زیتون تصفیه شده استفاده کنید زیرا این روغن زیتون دارای نقطه دود بالاتری است. اگرچه که نقطه ی دود روغن زیتون از سایر روغن ها مانند کانولا، بادام زمینی و آفتاب گردان پایین تر است. یکی دیگر از دلایلی که روغن زیتون برای سرخ کردن پیشنهاد نمی شود این است که پس از اینکه روغن زیتون در معرض دمای بالا قرار بگیرد تجزیه شده و خواص مفید خود را از دست خواهد داد.
چه دمایی در روغن زیتون برای سرخ کردن مناسب است؟
در مقایسه با سایر روغن ها، روغن زیتون دمای دود کمتری دارد؛ یعنی در دماهای کمتری شروع به تجزیه شدن می کند. این دمای دود پایین در تمام انواع روغن زیتون ها ثابت نیست و با توجه به نوع و کیفیت روغن زیتون، می تواند متفاوت باشد. به طور کلی این دما بین ۱۶۵ تا ۱۹۰ درجه سانتی گراد است. از این رو باید به خاطر داشته باشید که اگر از روغن زیتون برای سرخ کردن استفاده می کنید، باید دائما بر دما نظارت داشته باشید و اجازه ی گرم شدن بیش از حد را ندهید.
در هنگام سرخ کردن غذا با روغن زیتون به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
اگر قصد دارید از روغن زیتون برای سرخ کردن استفاده کنید، بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:
تحقیقات بسیاری نشان داده اند که روغن زیتون فواید زیادی برای بدن دارد. روغن زیتون غنی از آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب های سلولی کمک می کند. آسیب های سلولی ناشی از رادیکال های آزاد هستند که بدن در حین متابولیسم تولید می کند. آنتی اکسیدان، رادیکال های آزاد را از بین می برد و یا به عبارتی خنثی می کند.
می توان از این روغن زیتون به عنوان سالم ترین نوع روغن زیتون ها نام برد که در فرآیند آماده سازی آنها هیچ حرارت و مواد شیمیایی دخیل نیست، از این رو خواص آن به طور کامل حفظ می شوند. میزان اسید اولئیک در روغن زیتون فرابکر کمتر است و همین امر باعث عطر و طعم طبیعی این روغن زیتون می شود.
این روغن زیتون نیز که یکی از بهترین نمونه های روغن زیتون است، تا حد زیادی مواد مغذی و طعم خود را حفظ کرده است. مانند روغن زیتون فرابکر، در این روغن زیتون نیز از حرارت و مواد شیمیایی استفاده نشده است. تفاوت روغن زیتون بکر با فرابکر در میزان اسیدیته آن ها می باشد. هم چنین طعم روغن زیتون بکر بسیار ملایم تر از نمونه ی فرابکر است.
روغن زیتون درمانی که به آن روغن زیتون مالشی نیز گفته می شود، یکی از بهترین روغن ها برای انواع ماساژها و روش های درمانی است. روغن های زیادی هستند که می توان در کنار مصرف خوراکی، از آنها برای مصارف موضعی نیز استفاده کرد. روغن زیتون نیز از این قاعده مستثنی نیست. بسیاری از ناراحتی ها و آسیب های پوستی به کمک ماساژ با روغن زیتون درمان می شوند.
سخن آخر
روغن زیتون هایی که در بازار ارائه می شوند انواع مختلفی دارند که در بالا به اختصار به توضیح آنها پرداختیم. برخی افراد تمایل دارند از روغن زیتون به عنوان روغن سرخ کردنی استفاده کنند که بهتر است برای این کار از روغن زیتونی با کیفیت عالی استفاده کنند. برای انتخاب بهترین روغن زیتون ها برای مصارف مختلف، می توانید به فروشگاه گرین گاردن سر بزنید و بهترین و خالص ترین روغن زیتون ها را تهیه کنید.