زیتون و لاغری : زیتون میوه کوچکی هست که روی درختان زیتون رشد میکنند. بسته به زمان چیده شدن آنها معمولاً سبز یا سیاهرنگ هستند. زیتون حاوی مقادیر کمی ویتامین و مواد معدنی مانند ویتامین E، آهن، کلسیم و مس است که برای سلامتی لازم و مفید است. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید در گرین گاردن
زیتون بخش بزرگی از رژیم غذایی مدیترانه ای است که به عنوان یک روش بسیار سالم برای غذا خوردن در نظر گرفته می شود. زیتون همچنین در سراسر جهان در دستورالعمل های متعدد غذایی از جمله سالاد ، نان، ساندویچ و پیتزا استفاده می شود. زیتون را می توان به تنهایی حتی همرا با غذا مصرف کرد.
ازآنجاییکه زیتون سرشار از چربی است، ممکن است از خود بپرسید که آیا خوردن آن باعث افزایش وزن شما میشود یا خیر؟ جواب کوتاه، نه است. اگر مراقب دور کمر خود هستید، لازم نیست از زیتون بترسید، تا زمانی که آنها را در مقادیر معقول بخورید.
زیتون فواید سلامتی مثبتی دارد و همچنین به کاهش وزن کمک میکند. طبق مطالعات انجام شده در ایتالیا، اگر قبل از هر وعده غذایی ۱۰ عدد زیتون مصرف کنید، اشتهای شما تا ۲۲ درصد کاهش مییابد، زیرا اسیدهای چرب تک غیراشباع موجود در آنها سیگنال سیری را به مغز ارسال میکنند.
هر غذایی، اگر بهوفور خورده شود، میتواند منجر به افزایش وزن شود، صرفاً به این دلیل که کالری بیش از حد مصرف میشود. اما برای اینکه زیتون باعث افزایش وزن شود، باید مقدار بسیار زیادی بخورید که اکثر مردم قادر به انجام آن نیستند.
بااینحال، نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که زیتونها دارای سدیم بالایی هستند، زیرا معمولاً در آبنمک (محلول غلیظی که از حلکردن نمک در آب ساخته میشود) نگهداری میشوند تا حفظ شوند. ۱۰۰ گرم زیتون ۶۵ درصد از سدیم مصرفی روزانه شما را تأمین میکند. رژیم غذایی با سدیم بالا نهتنها میتواند بر فشارخون تأثیر منفی بگذارد، بلکه باعث احتباس آب نیز میشود. این بدان معنی است که خوردن مقدار زیادی زیتون ممکن است در کوتاهمدت باعث افزایش وزن شما در آب شود.
اگرچه وزن آب با چربی متفاوت است، اما وقتی روی ترازو میروید ظاهر میشود و ممکن است شما را پفکرده نشان دهد. به همین دلیل، مهم است که زیتون را در مقادیر متوسط مصرف کنید و زیادهروی نکنید. خوردن ۱۰ تا ۱۵ زیتون در روز خوب است.
شناختهشدهترین مزیت زیتون این است که به کاهش وزن کمک میکند. اما، آیا میدانستید که میتواند کلسترول شما را کاهش دهد و التهاب را کاهش دهد و برای مو و پوست شما مفید است؟ زیتون فواید بیشماری برای سلامتی دارد، بنابراین همه آنها را دوست دارند. از پپه در آستریکس در اسپانیا گرفته تا عاشقان پیتزا و سالاد، زیتونها یک چاشنی غذایی موردعلاقه همه هستند. درحالیکه در آسام زیتون بهعنوان “جلفای” شناخته میشود، در شمال هند به آنها “زیتون” میگویند.
زیتون یک راه ساده و سالم برای کنترل وزن ارائه میدهد و اکنون ما به چند روش اشاره میکنیم تا زیتون به ما در کنترل وزن و پوست سالم کمک کند. بهعنوانمثال، بیایید به یک اقدام ارزشی ساده بین زیتون و سیبزمینی بهعنوان یک میانوعده نگاه کنیم. یک قسمت زیتون سبز، مثلاً حدود ۸ زیتون، فقط ۳۱ کالری دارد و یک وعده مشابه زیتون سیاه، ۳۵ کالری دارد. مصرف زیتون را با چیپس سیبزمینی مقایسه کنید که برای یک وعده ۳۰ گرمی ۱۵۱ کالری دارد؛ بنابراین، آنها را به مدت یک سال به طور منظم بخورید و ممکن است ۱-۲ کیلوگرم سبکتر شوید.
افرادی که زیتون میخورند به دلیل سطوح بالای سروتونین، هورمونی که در زیتون وجود دارد، احساس سیری میکنند، سریعاً وعدههای غذایی خود را پس از سیری کم میکنند. این سیری کاذب به افراد کمک میکند تا مقدار وعده غذایی کمتری مصرف کنند و در نتیجه کاهش وزن را احساس خواهند کرد.
افزودن آجیل یا زیتون به رژیم غذایی لزوماً میزان چربی شکمی را که قبلاً دارید کاهش نمیدهد. ممکن است به شما کمک کند تا میزان چربی شکمی را که در آینده به دست میآورید محدود کنید. این در صورتی است که شما غذاهایی را که سرشار از چربیهای غیراشباع سالم هستند، بهجای غذاهای حاوی چربیهای اشباع شده ناسالم مصرف کنید.
زیتون دارای چگالی کالری پایینی است. چگالی کالری اندازهگیری تعداد کالری یک غذا نسبت به وزن یا حجم غذا (بر حسب گرم) است. بهطورکلی، هر غذایی با تراکم کالری ۴ یا بیشتر، بالا در نظر گرفته میشود.
زیتون سیاه یا سبز کامل دارای تراکم کالری ۱-۱٫۵ است. انتخاب غذاهایی با تراکم کالری پایین ممکن است کاهش وزن را افزایش دهد، زیرا این غذاها به شما کمک میکنند برای مدت طولانیتری احساس سیری کنید و کالری کمتری دریافت کنید.
زیتون همچنین دارای چربیهای غیراشباع سالم است که به دلیل ساختار شیمیایی آنها با چربیهای اشباع شده و ترانس متفاوت است. همه چربیها حاوی مقدار یکسانی کالری هستند، اما چربیهای غیراشباع بر بدن شما تأثیر مفیدی میگذارند. بهطورکلی، جایگزینی کربوهیدراتها و سایر چربیها در رژیم غذایی خود با چربیهای تک غیراشباع ممکن است التهاب را کاهش دهد و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
چربیهای تک غیراشباع در غذاهایی مانند زیتون، آجیل، آووکادو و روغنهای گیاهی یافت میشوند. برخی تحقیقات رژیمهای غذایی سرشار از چربیهای تک غیراشباع را مستقیماً با کاهش وزن مرتبط میدانند. یک مطالعه ۶۰ روزه روی ۳۲ زن، رژیمهای غذایی حاوی چربیهای تک غیراشباع و غیراشباع چندگانه را با رژیمهای غذایی معمولی مقایسه کرد. رژیم غذایی سرشار از چربیهای تک غیراشباع منجر به کاهش وزن تا ۴٫۲ پوند (۱٫۹ کیلوگرم)، بهعلاوه توده چربی کمتر، شاخص توده بدنی (BMI) و دور کمر (۱۲) شد.
علاوه بر این، یک بررسی بزرگ از رژیمهای غذایی کم کالری نشان داد که الگوهای غذایی پرچرب بیشتر از رژیمهای کمچرب منجر به کاهش وزن میشود.