فرمول روغن زیتون اصل از نظر استانداردها : تایید اصالت روغن زیتون و به خصوص روغن زیتون بکر از اهمیت بـه سـزایی برخوردار است. روغن زیتون به دلیل قیمت و ارزش بالای تغذیـه ای بـا روغـن هـای معمولی و کم ارزش مخلوط و به بازار عرضه میشود. با ایـن حـال تشـخیص روغـن اضافه شده به روغن زیتون معمولاً به آسانی انجام نمی شـود چـرا کـه گـاهی روغـن اضافی را طوری انتخاب می کنند که هیچ تغییری در شـاخص هـا به وجود نیاید با ما همراه باشید در گرین گاردن
این شاخص ها عبارتند از:
عـدد یـدی:
عدد یدی مناسب برای روغن زیتون طبق استاندارد کدکس ۷۵ الی ۹۴ است.
عـدد صابونی:
عدد صابونی مناسب برای روغن زیتون طبق استاندارد کدکس ۱۸۴ الی ۱۹۶ است.
اسیدیته آزاد:
طبق استاندارد اسیدیته آزاد روغن زیتون بر حسب اولئیک اسید نباید بیشتر از ۲ گرم درصد باشد.
عدد پراکسید:
طبق استاندارد ملی و شورای بین المللی زیتون عدد پراکسید روغن زیتون ۲۰ میلی اکی والان در کیلوگرم می باشد.
تغییر ضریب شکست نور:
طبق استاندارد ثابت فیزیکی ضریب شکست نور برای روغن زیتون ۱.۴۰ الی ۱.۴۷ است.
✔️ افزودن روغنهایی مانند روغنهای گیاهی ذرت، کـانولا، آفتـابگردان، سـویا بـه روغن زیتون بکر، اغلب به عنوان تقلب در روغـن زیتـون محسـوب مـی شـود.
✔️ بـرای انتخاب روغن زیتون مرغوب، بهتر است اول آن را ببوییـد و مرحلـه بعـدی، چشـیدن روغن است. روغن زیتون خوب باید بوی زیتون یا سبزی یا سیب بدهد کـه مربـوط بـه نـوع زیتون یا زمان برداشت آن است اگر بوی فلزی احساس کردیـد، بدانیـد کـه روغـن، نامرغوب یا فاسد است.
✔️ علاوه بر معیار های کیفی، با توجه به نکته های دیگری میتوان به میزان خلوص روغن زیتون پی برد. از این طریق علاوه بر نوع روغن زیتون کیفیـت روغن زیتون مشخص می گردد.
✔️ مخلوط کردن روغن زیتون با سایر روغن های گیـاهی یکی از نمونه های تقلب رایج است که فقـط بـا آزمـون هـای مشـخص و بـه وسـیله متخصصان آزمایشگاه میتوان به آن پی برد.
تشخیص روغن زیتون مرغوب از نامرغوب | تشخیص روغن زیتون اصل از فیک | فرمول روغن زیتون اصل از نظر استانداردها | تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی | فرمول روغن زیتون اصل چیست؟