شیوه صحیح محافظت از روغن زیتون در یخچال و محیط بیرون
چگونه روغن زیتون را نگهداری کنیم ؟
روغن زیتون از چربی های سودمند و پر مصرف در عرصه پخت و پز می باشد که طرفداران فراوانی در تمام جهان داراست منتها سوال محافظت از این روغن محبوب به تشویش فراوانی از اشخاص بهویژه زن های کدبانوی ایرانی تبدیل گشته است .خوشبختانه روغن زیتون آکنده از اسیدهای چرب تک غیر اشباع می باشد و به همین علت در انجام محافظت درست و ملاحظه با چند نکته آسان می شود تا مدتها از آن بکارگیری نمود .در ادامه این نوشته ایضاً هدف داریم درمورد شیوه محافظت ، مدت وقت محافظت و ماندگاری روغن زیتون صحبت کنیم . با گرین گاردن همراه باشید .
نور آفتاب به مرور موجب جداسازی محتویات درون روغن زیتون خواهد شد و وضعیت کیفی آن را نقصان می دهد ازاینرو روغن زیتون را دور از روشنایی بی واسطه آفتاب و ترجیحا در کابینت تاریک محافظت کرده و اساساً پشت پنجره قرار ندهید .
برای حفاظت روغن زیتون از ظروف فولادی ضد زنگ یا شیشه های کریستالی تیره بکارگیری نمایید . در صورتی که ظرف به درد بخور ندارید ظرف شیشهای را با فویل آلومینیومی بپوشانید تا از روغن در مقابل روشنایی حفاظت نماید .
از خرید روغن زیتون در بطری های از جنس پلاستیک جلوگیری نمایید ، منتها چنانچه به هر علت روغن زیتون در ظرف های فاقد ویژگیهای ذکر شده خریدید تقلا نمائید بطریهایی که در قفسه مغازه ، عقب تراز دیگر بطریها قرار گرفته و در معرض روشنایی دقیق قرار ندارند را اختیار نمایید .
روغن زیتون را در هوای سرد محافظت نمایید ، دمای مناسب برای ذخیره روغن زیتون دمای ۱۴ درجه سانتی گراد می باشد در واقع تا دمای ۲۱ درجه سانتی گراد باز مشکلی برای این روغن پیش نمی آید .
بهترین محل برای محافظت از روغن زیتون ، محل تاریک و سرد در انباری خانه خواهد بود ، ایضاً می شود آن را در یخچال و در دمای مناسب ذکر شده محافظت نمود .
در مناطقی که آب و هوای گرم و نمناک دارند و دمای فضا حدود ۲۷ درجه سانتی گراد یا گرم تر است واجب است روغن زیتون در یخچال محافظت گردد ، این کار باعث می گردد روغن به وضعیت جامد تحول شکل دهد و به همین علت قبل از بکارگیری بایست آن را در دمای اتاق قرار دهید تا آب گردد .
هوای پیرامون موجب کاستی وضعیت کیفی روغن زیتون خواهد شد بدینلحاظ تا آن جا که امکان خواهد داشت درب روغن را محکم ببندید تا هوا وارد شیشه آن نشود .
اگر روغن زیتون را در اندازههای خیلی بزرگ و به صورت عمده تهیه کرده اید نخست اندکی از آن را به بطری کم حجم حواله داده و آنگاه از انتها روغن درون بطری ، مجددا آن را پر نمایید . توجه داشته باشید که درب ظرف اصلی را کاملا ببندید و تا بکارگیری آینده در محل سرد و تاریک محافظت نمایید .
بعد از هر بار بکارگیری درب بطری را همچنین مقاوم ببندید . برای یقین از بسته شدن جامع آن قادر خواهید بود در آغاز صفحه ای از جنس پلاستیک روی بطری قرار داده پسازآن درب آن را مستحکم نمایید .
مس و آهن از فلزات عکسالعمل دهنده خواهند بود و نباید برای محافظت روغن زیتون از آنها بکارگیری گردد چونکه این مادهها اثرهای شیمیایی ناپسند در روغن ایجاد می کند و وضعیت کیفی آن را افت می دهد .
زمان یکی از بزرگ ترین دشمنان روغن زیتون می باشد ، از زمان گشودن ظرف شیشهای روغن زیتون بهتر است آن را هر چه زودتر و میان ۳ تا ۶ ماه نهایتا استفاده نمائید .
هنگام خریداری روغن زیتون به زمان برداشت زیتون همچنین توجه نمائید ، این مساله بیاندازه حیاتی خواهد بود برای اینکه درصورتیکه وقت چیدن روی ظرف مندرج نباشد احتمال خواهد داشت روغن زیتونی که تهیه می نمایید افزون بر ۲ سال از عمر آن گذشته و قدیمی باشد و در نتیجه مناسب استفاده نباشد .