مصرف زیتون در بارداری
زیتون از جمله منابع غذایی بسیار مغذی در بارداری بهحساب میآید که مصرف آن سبب ارتقاء متابولیسم تن مادر دراین زمان میگردد. آیا می دانستید که میوه رسیده زیتون به طور خام تلخ بوده و برای مصرف در آغاز بایستی آن را فرآوری کرده و آن گاه مورد به کارگیری قرار داد؟ پیرو متن با ما همراه باشید تا بتوانید اطلاعات خویش را در زمینه ی گونه های متعدد زیتون، ارزش تغذیه ای این میوه، فایده ها و عوارض جانبی مصرف آن در بارداری ارتقاء دهید.
مصرف زیتون در بارداری به جهت ارزش تغذیه ای بالای آن نقش بسیار مهمی در رشد و تکامل جنین داراست. مصرف این میوه موثر در مادران حامله علاوه بر امداد به داشتن یک بارداری سالم در تامین ویتامین ها و مواد مفید لازم جنین نیز نقش بسیار موثری دارااست. زیتون که با اسم علمی Olea Europaea نیز شناخته میشود میوه درختی به همین اسم میباشد که عمدتا در بخش ها مدیترانه ای اروپا و آفریقا یافت میگردد. اجزاء گوناگون این گیاه از جمله روغن، میوه، برگ و چوب آن اثر گذار بوده و مورد استعمال قرار میگیرد.
زیتون دارنده خواصی بسیار منحصربهفرد میباشد چون برخلاف بقیه میوه ها که دارنده چربی و انرژی کمی می باشند این میوه از نگاه منابع چربی بسیار غنی میباشد.
• ۸۰-۷۵ درصد از زیتون از آب تشکیلشده میباشد.
• ۱۵-۱۰ درصد از زیتون متشکل از چربی میباشد.
• هر ۱۰ عدد زیتون دربردارنده ۵۹ کالری است.
• ۶-۴ درصد از زیتون از کربوهیدرات ها درست شده که اغلب آن از نوع فیبرهای غذایی میباشد.
• زیتون منبع قابل توجهی از مس، کلسیم، ویتامین E و آهن بهحساب میآید. همینطور میزان نمک این میوه به جهت محافظت آن در محلول آب و نمک نسبتا بالا میباشد.
• زیتون منبعی سرشار از گونه های آنتی اکسیدان ها مثلا اولئوروپئین، کوئرستین و غیره به حساب آورده می شود.
نتایج مطالعات اخیر انجام یافته حاکی از آن میباشد که برخورداری از یک رژیم غذایی غنی از زیتون نقش مثبتی در نگهداری سلامت مادر و جنین دارااست. مصرف زیتون در بارداری علاوه بر امداد به تامین ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز تن مادر در محافظت سلامت، زیبایی و تندرستی وی نیز نقش بسیار موثری داراست. به خواسته برخورداری از خاصیت ها زیتون میتوانید آن را به طریق های ساده و مختلفی در برنامه غذایی مدت بارداری خویش بگنجانید. بعضی از مهم ترین خاصیت ها مصرف زیتون در بارداری عبارتند از:
۱- دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدان: زیتون دربردارنده آنتی اکسیدان های قدرتمندی میباشد که مصرف آن میتواند خطر ابتلا به بیماری های خطرناکی به عنوان مثال بیماری های قلبی عروقی و سرطان خون را کم کند. همینطور مصرف این میوه اثر گذار علاوه بر امداد به بهبود گردش خون در قبال ابتلا به باکتری ها و ویروس های خطرناک نیز از معده نگهداری می نماید.
۲- بهبود سطح قند خون: زیتون یک کدام از شایسته ترین منابع ویتامین E بهحساب میآید. اسید اولئیک و پلی فنول های موجود در زیتون در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو بسیار موثرند.
۳- پیشگیری از سرطان: نتایج پژوهش ها صورت گرفته نشان داده میباشد که مصرف زیتون میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه که از بیماری های شایع در بانوان بهحساب میآید را کم کند. همینطور زیتون دربردارنده ترکیبات توانمند ضد سرطانی میباشد که میتواند سلول های تهاجمی و مقاوم به معالجه را در روده بزرگ، سینه و معده از بین ببرد.
۴- بهبود سلامت استخوان ها: مصرف زیتون خطر شکستگی استخوان ها را کاهش داده و به ارتقا توده استخوانی تن یاری بسیار موثری می نماید.
درخت زیتون که دارنده میوه ای به همین اسم میباشد از گیاهان مستقر منطقه مدیترانه میباشد. روغن زیتون بعد از شستن و خرد کردن این میوه با استعمال از روشی به اسم پرس کردن به دست میاید.
• گیاه زیتون با اسم علمی Olea Europaea شناخته میشود. در برخی کشورها مثلا یونان، پرتغال، اسپانیا و ایتالیا استعمال از روغن زیتون در طبخ و تهیه طعام بسیار رایج میباشد.
• مزه متفاوتی که روغن زیتون به طعام میبخشد و همینطور خاصیت ها بی شمار و ثابت گردیده آن بر سلامت بشر منجر محبوبیت روزافزون این روغن در سراسر دنیا شدهاست.
• روغن زیتون نه صرفا در آشپزی و مصارف خوراکی بلکه در صنعت های آرایشی و پزشکی نیز به وفور مورد استعمال قرار میگیرد.