چرا زیتون شکسته؟
چرا زیتون شکسته ؟ زیتون میوه بسیار تلخ و اسیدی است.شاید برایتان پیش آمده که میوه زیتونی از درخت چیده باشید و همان لحظه در دهانتان گذاشته باشید.
اینقدر این تلخی زیاد است که حتی چند ثانیه هم نمیتوان آن را در دهان نگه داشت.
در دنیا روش های مختلفی برای از بین بردن این تلخی وجود دارد.یکی از روش های سنتی و البته سالم آن که مردم منطقه رودبار گیلان از گذشته آنرا انجام میدادند شکستن زیتون ها بعد از چیدن است.(برای مشاهده نحوه شکستن زیتون روی لینک زیر کلیک کنید)
دقت کنید بلافاصله بعد از چیدن زیتون از درخت،زیتون ها توسط سنگ یا دستگاهی شبیه غلطک شکسته می شوند جوری که گوشته آن ترک برداشته ولی هسته سالم می ماند و ظاهری مانند پسته ختندان پیدا میکند.
با شکستن زیتون مقداری از اسید ان خارج می شود پس از دو مرحله ابکشی و سپس غوطه ور کردن آن در اب و نمک ،میزان قابل توجهی از تلخی زیتون ها کم شده و قابل مصرف می شود.
البته این رو بدانید که زیتون شکسته همیشه رگه های تلخ را همراه خواهد داشت فقط از شدت ان کم می شود.
با توجه به اینکه سایر زیتون های نشکسته با استفاده از سود سوز آور تلخی گیری می شوند،متوجه می شویم که زیتون شکسته یکی از سالم ترین زیتون ها می باشد.
چرا زیتون شکسته؟
چنانچه زیتون یک چاشنی همه روزه و همیشگی در سفره شماست یا اگربه توصیه پزشک قصد مصرف زیتون را دارید شک نکنید که باید زیتون شکسته مصرف کنید.
تلخی زیتون شکسته تا حد زیادی با آبکشی کردن آن کمتر می شود و البته می توانید با طعم دهنده های طبیعی مثل ابلیمو یا اب انار این تلخی را با ترشی طبیعی ترکیب کنید.
بهر حال به یاد داشته باشید که زیتون یک میوه تلخ است و سایر زیتون های خوشمزه موجود در بازار از شیوه های صنعتی برای شیرین شدن استفاده کرده اند.