روغن زیتون را چگونه مصرف کنیم ؟ روغن زیتون در چه غذاهایی استفاده میشود ؟امروزه شاید برای همهی ما مشخص شده باشد، که برای سلامتی خود باید سعی کنیم روغن های سالم همچون روغن زیتون، کنجد، و … را جایگزین روغن های دیگر کنیم. اما سوال اینجاست که: در چه غذاهایی می توانیم از روغن زیتون استفاده کنیم؟ و روغن زیتون را چگونه مصرف کنیم ؟ در ادامه سعی کردم روش صحیح طریقه مصرف روغن زیتون را براتون بنویسم.با greengarden.ir همراه باشید
روغن زیتون از آن دست روغن هایی است که به حرارت حساس هست و با حرارت دادن آن خیلی از خواصش را از دست می دهد. اما اگر بخواهید روغن زیتون را در رژیم غذایی خود قرار دهید. باید طریقه مصرف روغن زیتون را بدانید. و باید بدانید در کجاها می توان از آن استفاده کرد و در کجاها نمی توان.
اولین نکته برای مصرف روغن زیتون این است که بتوانی اصل بودن آن را تشخیص دهی و یک جنس با کیفیت تهیه کنی. برای تشخیص اصل بودن روغن زیتون پیشنهاد می کنم روش های تشخیص روغن زیتون اصل را بدانید. تا بهترین انتخاب را داشته باشید. من این روش ها را امتحان کردم و واقعاً در مورد روغن زیتون اصل اینگونه است.
روغن زیتون برای سرخ کردن :
نه تنها روغن زیتون بلکه هر روغنی باید بگونهای استفاده شود که به دمای دود خودش نرسد. اگر روغن آنقدر داغ شود که شروع به دود کردن کند. در روغن مواد بسیار مضر ایجاد میشود و تمام خواص آن از بین میرود. بنابراین اگر روغن، شروع به دود کردن کرد. آن را دور بریزد و به هیچ وجه دیگر آن را مصرف نکنید.
دمای دود روغن زیتون بین ۳۶۵-۴۱۰ درجه فارنهایت یا ۱۸۵-۲۱۰ درجه سانتی گراد است. روغن زیتون فرابکر دمای دود بالاتری دارد. یعنی ۲۱۰ درجه سانتی گراد، اما دمای دود روغن زیتون نسبت به روغن های دیگری پایینتر است. در واقع زودتر به نقطه دود می رسد .
بنابراین روغن زیتون اصلاً برای سرخ کردن مناسب نیست. حتی نوع فرابکر آن، بهتر است برای سرخ کردن از روغن های دیگر مثل روغن کنجد استفاده شود.
اما امروزه اکثر استفاده ما از روغن برای سرخ کردن است؛ پس روغن زیتون را در چه غذاهایی می توانیم استفاده کنیم ؟
روغن زیتون را چگونه مصرف کنیم ؟
در ادامه چند پیشنهاد برای استفاده از روغن زیتون خواهم داد؛ تا بتوانید از فواید بی نظیر آن استفاده کنید.
۱- استفاده از روغن زیتون برای پخت برنج :
اگر تا دیروز بر روی برنج، روغن معمولی میریختید؛ پیشنهاد میکنم از روغن زیتون برای پخت برنج استفاده کنید. اینکار هم عطر خوبی به برنج میدهد و هم اینکه هرچه برنجتون را دوست دارید، می توانید چرب کنید. چراکه روغن زیتون کلسترول بد خون افزایش نمیدهد و شما با خیال راحت می توانید از آن استفاده کنید.
۲- استفاده از روغن زیتون برای سالاد :
شما میتوانید بجای سس مایونز که خیلی برای سلامتی مضر است و بعنوان سم کبد شناخته میشود. روی سالاد خود روغن زیتون به همراه کمی آبلیمو بریزید؛ تا یک سالاد خوشمزه به همراه یک سس مفید داشته باشید.
البته اگر دوست دارید از سس استفاده کنید بهتر است دستور تهیه سس مایونز با روغن زیتون را استفاده کنید و از خوردن یک سس سالم روی سالادتان لذت ببرید.
۳- استفاده از روغن زیتون برای سالاد الویه :
سالاد الویه را تقریباً همه دوست دارند، اما به دلیل پر کالری بودن آن، نمیشود زیاد آن را خورد. البته دلیل کالری زیاد آن سس مایونز است که در سادالویه به مقدار زیاد استفاده میشود. اما می توانید از روغن زیتون، کمی فلفل، نمک، آبلیمو و نعنا خشک شده، یک سس خوشمزه درست کنید و روی سادالویه خود بجای سس مایونز بریزید. و نوش جان کنید.
در پستی جداگانه در مورد ۹ راهکار عالی برای خوشمزه شدن سالاد الویه نوشتم. اگر دوست دارید یک سالاد الویه متفاوت درست کنید این راهکارها را بخوانید.
۴– استفاده از روغن زیتون برای درست کردن املت :
اگر میخواهید اُملت درست کنید از روغن زیتون استفاده کنید. البته وقتی روغن را داخل ماهیتابه ریختید، سریع تخم مرغ ها را اضافه کنید تا روغن دود نکند. مطمئن باشید خیلی خوشمزه میشود.
بطور کلی می توان گفت برای هر غذایی که نیاز به سرخ کردن نداشته باشد، می توان از روغن زیتون بجای روغن معمولی استفاده کرد. بجز شیرینجات چون بوی روغن زیتون ممکن است شیرینی را خراب کند.
من همیشه این را میگویم که چاره دان محل به اشتراک گذاشتن تجربه هاست. بنابراین شماهم اگر تجربه یا ایدهای برای اینکه روغن زیتون را چگونه مصرف کنیم ؟ دارید لطفاً در قسمت نظرات بفرمایید.